Nieuws

Afsluiting techniekproject scholen Nagele

Basisscholen Klimop en Titus Brandsma hebben dinsdagavond 11 april hun gezamenlijke project “Water” afgesloten. Tijdens de afsluiting hebben de ouders en andere belangstellenden kunnen zien waar de kinderen de afgelopen 3 weken aan hebben gewerkt.

De kinderen uit groep 7 en 8 hielden op beide scholen presentaties over hun onderzoeksvragen. Ze legden bijvoorbeeld uit hoe een wc werkt of hoeveel water nu eigenlijk kost.

Door de waterweg die de groepen 5 en 6 tussen de scholen hadden gecreëerd werden de ouders van de ene school naar de andere geleid. Tijdens die wandeling konden ze een quiz maken.

In de lokalen van groep 3 en 4 konden de ouders proefjes doen en in de groepen 1 en 2 kon men aan de hand van een fotoreportage zien welke uitstapjes de kleuters hadden gemaakt. Het was een groot succes!

En allemaal spulletjes gemaakt voor de waterweg. We hebben er heel lang aan gewerkt. We hadden 3D vissen gemaakt, kikkers en inktvissen en ook boten. En sluizen en vuurtorens en die zijn erg mooi. Er was ook een quiz die was best moeilijk. De water weg was van de Titus Brandsma tot de Klimop.

Alle spullen lagen op een blauwe zeil. Het zeil was heel lang, je kon ook kikkers maken en gekleurde kikker. eerst maakte je witte kikkers en dan mocht je je kikker inkleuren maar eerst moest je ze vouwen en dat was al best moeilijk en het duurde best lang. Nog even over de waterweg. Je kon ook bij andere kinderen kijken. Die waren aan het presenteren. Maar soms waren ze weg.

Er waren niet veel presentaties op onze school er waren 4 of 3 presentaties. Die waren erg leuk en mooi het was van 18:00 tot 19:30.

In de Klimop waren ook presentaties daar hadden ze 5 of 4 presentaties. Er waren heel veel kinderen en ouders en het was heel leuk.

Jesse en Konrad

Terug naar het nieuwsoverzicht

Luizencontrole

Op school zijn er moeders actief die kinderen controleren op hoofdluis. Wat doen ze precies? Dat kunt u lezen in de folder. Op onze school zijn  richtlijnen opgesteld in het geval van hoofdluis. Deze kunt u hier lezen.