Nieuws

Bernd Brugman aan het woord

Dag allemaal,

Het is inmiddels donderdag 7 december. Sinterklaas is net uitgezwaaid en de kerstversieringen zijn uit de kelder en de dozen gehaald. Er staan kerstbomen met kluit in de klassen en her en der staan er kerststalletjes. December is de drukste maand op school. In iedere groep is er ruimte voor drukte, spanning, gezelligheid en … gewone schoolse zaken; een ideale maand om te beginnen op een nieuwe school!

Zo mocht ik vrijdag 1 december beginnen op mijn nieuwe plek; groep 7/8 van meester Peter op de Titus Brandsma. Meester Peter wordt directeur op een school in Kampen en ik mag zijn plaats innemen. Eerlijk gezegd was ik wel een beetje zenuwachtig. Terecht, want meester Peter heeft zijn leuke, sociale en hardwerkende groep én zijn zaken prima op orde! Hij is echter bovenal een geliefde meester en collega. Zo’n meester laat je toch niet zomaar gaan?! Als hij echt weggaat, moet er wel een fijne, leuke en goede meester (of juf) voor terugkomen! Hoe fijn is het dan, dat deze nieuwe meester -die al een poosje meegaat- de tijd heeft gekregen om de school, de collega’s, de manier van werken en vooral de groep te leren kennen. Zo kunnen we na de kerstvakantie een hele mooie doorstart maken.

De afgelopen dagen heb ik o.a. met alle kinderen van groep 7/8 individuele gesprekken gevoerd. Over van alles en nog wat. Over waar ze goed in zijn, wat ze nog moeilijk vinden, waar ik aan moet denken, over wat zij zelf willen en leven, over over over… heel veel. Hele leuke en openhartige gesprekken, waar helaas niet altijd tijd voor is, maar nu wel. Wat een luxe! Ook de rest van deze maand vindt u mij iedere dag op deze mooie school met mooie mensen. Iedere dag doe ik nieuwe indrukken op en die zijn onveranderd positief. Heeft u een vraag of een opmerking, schroom dan niet om mij aan te schieten!

Laat ik me maar eens even voorstellen; ik ben Bernd Brugman. Ik ben 50 jaar oud/jong en getrouwd met Ria. Wij wonen samen met onze hond Boy in Gorredijk. Ria’s kinderen zijn mijn ‘liefkinderen’. Mijn liefdochter Manon van 29 woont en werkt in Spanje. Mijn liefzoon Yordi van 27 woont in Leeuwarden en is bíjna afgestudeerd multi-media-designer. Mijn hobby’s zijn lezen, motor rijden, schilderen en van muziek genieten. Ik speel gitaar, zing graag en drum nog liever. Mijn werk doe ik met veel

plezier, overgave en enthousiasme. Daarvoor moet ik tegenwoordig een aardig stukje rijden, maar dat heb ik er graag voor over. Vanaf het eerste moment heb ik me bijzonder welkom gevoeld op de Titus Brandsmaschool. Daarvoor wil ik iedereen hartelijk danken. Ik voel me al echt op mijn gemak en op mijn plek.

Binnenkort wordt er een heuse kennismakingsmiddag op school georganiseerd. Hopelijk tot dan, misschien zelfs wel eerder. Tot gauw.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Luizencontrole

Op school zijn er moeders actief die kinderen controleren op hoofdluis. Wat doen ze precies? Dat kunt u lezen in de folder. Op onze school zijn  richtlijnen opgesteld in het geval van hoofdluis. Deze kunt u hier lezen.