Nieuws

Gastgezinnen gezocht voor Poolse kinderen

Voor de periode van 21 juli t/m 4 augustus 2017

Pax Kinderhulp NOP-Urk nodigt elke zomer twintig Poolse kinderen uit om in de NOP en op Urk gezonde lucht en plezier te ‘tanken’. De kinderen hebben het echt nodig om even uit hun dagelijkse omgeving weg te zijn. Die kans krijgen ze tijdens een vakantie in Nederland.

De kinderen tussen 9 en 12 jaar logeren in gastgezinnen die hen 2 weken gastvrij opnemen.

Zijn jullie het gastgezin dat wij zoeken voor deze zomer?

De Poolse kinderen

Het gaat om kinderen uit de omgeving van Katowice, het industriële hart van Polen. Een gebied waar men veel problemen kent, als werkloosheid, echtscheidingen, alcoholmisbruik en gezinsverlating. De kinderen leven in een vervuilde omgeving, in arme gezinnen of in een kindertehuis. Echt kind zijn is hier niet mogelijk.

Vakantie in Nederland

Tijdens de twee weken in Nederland genieten de kinderen van het leven bij hun gastgezin, van de gewone dagelijkse dingen en van de activiteiten die door de werkgroep Pax Kinderhulp NOP-Urk georganiseerd worden. Plezier hebben, buiten zijn, samen spelen, genieten en kind zijn.

De jongens en meisjes vinden het fantastisch; ze krijgen weer hoop en hebben een onvergetelijke tijd. Herinneringen om hun hele leven aan terug te denken. Er komt een Poolse begeleider/tolk mee naar Nederland, die samen met de werkgroep de begeleiding van de kinderen verzorgt en de gastgezinnen ondersteunt.

Gastgezinnen

Pax Kinderhulp NOP-Urk zoekt gastgezinnen die een warm hart hebben voor kinderen.

Als jullie er over denken om gastgezin te worden, dan is er een informatiepakket en volgt er een gesprek met leden van de werkgroep. Dit alles is geheel vrijblijvend. Graag zien we jullie als gastgezin tegemoet.

Bel of mail voor meer informatie en om vrijblijvend je vragen te stellen:

Bertha de Langh 0527-611611 of Ilse Kapitein 0527-615434, ilsekapiteindevries@gmail.com

www.paxnopurk.nl http://www.facebook.com/PaxKinderhulpNopUrk

Terug naar het nieuwsoverzicht

Luizencontrole

Op school zijn er moeders actief die kinderen controleren op hoofdluis. Wat doen ze precies? Dat kunt u lezen in de folder. Op onze school zijn  richtlijnen opgesteld in het geval van hoofdluis. Deze kunt u hier lezen.