Nieuws

Pax-Kinderhulp NOP-Urk

De werkgroep Pax Kinderhulp NOP-Urk brengt graag een informatiebrief (zie bijlage) onder uw aandacht.

Om aan te geven hoe belangrijk het deze informatie is heeft Jelle Bakker (groep 2) samen met zijn ouders het volgende geschreven:

 

Jelle, groep 2:

In de zomer hebben er twee Poolse jongens bij ons thuis gelogeerd van Pax Kinderhulp. Ze mochten naar Nederland voor vakantie, omdat ze dat nodig hebben. Samen met de andere Poolse kinderen kwamen ze met de bus. Zij vonden het heel erg leuk bij ons. Omdat het zomer was, hebben we veel buiten gespeeld. Voetballen op het panna-veld van school, fietsen en met waterballonnen spelen. Ook spelletjes spelen en chillen in de boomhut. De watergevechten vonden de jongens het leukste, want dat kunnen ze niet waar ze wonen omdat ze daar heel ziek worden van het water, door viezigheid en ratten. Op sommige dagen waren de jongens er niet, want dan gingen ze samen met de andere Poolse kinderen leuke dingen doen. Dan was het wel heel saai bij ons thuis. Toen de jongens weer terug gingen naar Polen was dat wel jammer. Maar ja, daar wonen ze. Ze vonden het een supervakantie, maar wilden na de vakantie ook graag weer terug. Eerst kende ik ze nog niet, nu heb ik er twee nieuwe grote broers erbij.

 

Marleen, moeder van Jelle:

Het afgelopen jaar zijn wij, de familie Bakker, voor de eerste keer gastgezin geweest voor twee Poolse kinderen via Pax Kinderhulp. Het was een mooie tijd voor de Poolse kinderen, maar zeker ook voor ons eigen gezin.

Het is fijn om iets te doen voor een ander, en zelf en je kinderen iets te leren over landen/situaties waar het anders gaat dan wij gewend zijn. Een verrijking!  Daarnaast is het voor de kinderen ook leuk om 'gewoon' plezier te maken met kinderen die je kort daarvoor nog niet kende. Ons hele gezin kijkt er heel positief op terug.

Inmiddels zit ik, Marleen, ook in de werkgroep van Pax Kinderhulp NOP-Urk en hoop een steentje bij te dragen aan de komende vakantieperiode voor Poolse kinderen. Vanuit mijn rol als werkgroeplid stuur ik nu de informatiebrief door. (Zie bijlage)

 

Hartelijke groet,

 

Marleen Bakker

(moeder van Jelle Bakker, groep 2)

 

 

Bijlage:

-          Gastgezinnen gezocht voor Poolse kinderen (Pax Kinderhulp NOP)

-          Schat zoeken op Werelderfgoed Schokland

Terug naar het nieuwsoverzicht

Luizencontrole

Op school zijn er moeders actief die kinderen controleren op hoofdluis. Wat doen ze precies? Dat kunt u lezen in de folder. Op onze school zijn  richtlijnen opgesteld in het geval van hoofdluis. Deze kunt u hier lezen.