Nieuws

Vanuit groep 7-8, King Lear

Het waaide. Het waaide met vlagen zo hard in Nederland, dat er mensen over de straat buitelden of schoven! Dat kregen we mee via WhatsApp-filmpjes, terwijl we aan het wachten waren op de enige speler in het toneelstuk Koning Lear van Joris Lehr. Joris zat in de trein op weg naar Lelystad, maar de wind deed ook daar zijn werk. Het gevolg? Vertraging voor Joris en wachten voor ons (en alle andere toeschouwers). Toen Joris eindelijk was aangekomen, kon de voorstelling beginnen. De hofnar (de grappenmaker van de koning en de prinsessen) vertelt het verhaal: Koning Lear is te oud geworden. Hij wil zijn land verdelen over zijn drie dochters, maar met de jongste dochter verbreekt hij op het laatst het contact. Zij vertrekt naar Frankrijk. Zijn twee oudste dochters verdelen het land, maar hebben een hekel aan elkaar… Dat loopt niet goed af. Of toch, want de jongste dochter komt weer terug naar Engeland en … de oude koning Lear leeft ook nog steeds…

Joris vertelde het verhaal en laat zijn fantasie zien met slechts een dik stuk touw, een bivakmuts en een IPad voor het geluid. De rest van de beelden verzonnen we er lekker zelf bij. Heel erg knap, boeiend en grappig!

Na de voorstelling gingen we uit elkaar. Groep 7 ging terug naar school en groep 8 bleef in het Cultuurbedrijf. Juf Paulien, medewerkers van het Cultuurbedrijf en ouders hadden geregeld dat groep 8 daar kon eten. Daar werden we getrakteerd op broodjes en drinken. Na het eten was het weer zo, dat er buiten gespeeld kon worden. Na dit alles zijn we naar het VMBO Aeres gelopen en hebben we daar een hele fijne en gezellige middag gehad.

Kortom een dag om te herinneren. Alle kinderen, meedenkers, chauffeurs, begeleiders, collega’s, Arjan en anderen super bedankt voor het goed laten verlopen van deze dag!

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Luizencontrole

Op school zijn er moeders actief die kinderen controleren op hoofdluis. Wat doen ze precies? Dat kunt u lezen in de folder. Op onze school zijn  richtlijnen opgesteld in het geval van hoofdluis. Deze kunt u hier lezen.