Nieuws

Vastenactie

We zijn al weer enige weken op weg naar Pasen, onder andere middels ons vasten-aktie-project besteden we hier in de klassen ook aandacht aan. Dit jaar sparen we voor kinderen in El Salvador.

In de klas hebben kinderen beelden gezien uit San Salvador, de hoofdstad van El Salvador. In de wijk Popotlan hebben zusters een jeugdhuis opgericht. Daar komen kinderen voor onderwijs en kunnen zij veilig spelen. Wij sparen voor speelgelegenheden voor de jonge kinderen en voorzieningen om een moestuin te houden voor de wat oudere kinderen. Die kinderen leren van de zusters en een tuinman alles over het verbouwen van groente en fruit. Ze kunnen hun nieuwe kennis dan ook overdragen aan hun ouders. Zo kunnen die kinderen ook een maaltijd krijgen in het jeugdhuis en met een gevulde maag naar huis gaan.

Alle kinderen van onze school hebben in de week van Aswoensdag een spaardoosje meegenomen naar huis, hopelijk heeft iedereen al een beetje geld kunnen sparen…we hebben al gehoord dat een aantal kinderen zelf druk aan de slag is geweest met klusjes thuis en in de buurt. Het geld uit alle spaardoosjes samen vormt vast een mooi bedrag! Op witte donderdag (donderdag 13 april, de laatste dag van de vastenperiode dat wij samen op school zijn) mag je je spaardoosje weer meenemen naar school. Tijdens een viering met de hele school zullen we het geld uit alle doosjes samen doen en zorgen dat het in terecht komt bij de kinderen in El Salvador. Iedereen alvast heel hartelijk bedankt voor de inzet!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Luizencontrole

Op school zijn er moeders actief die kinderen controleren op hoofdluis. Wat doen ze precies? Dat kunt u lezen in de folder. Op onze school zijn  richtlijnen opgesteld in het geval van hoofdluis. Deze kunt u hier lezen.