Nieuws

Voor alle kinderen: Vastendoosjes

De 40 dagen voor Pasen vormen de vastenperiode. Het zijn de weken waarin je je voorbereidt op Pasen. Over de hele wereld doen mensen mee. Sommigen doen bijvoorbeeld hun best om minder te snoepen, terwijl anderen snapchat en instagram af en toe overslaan.

Over de hele wereld wonen miljoenen kinderen in slechte huizen, zonder schoon water of elektriciteit. Hun ouders verdienen bijna geen geld en veel kinderen krijgen te weinig te eten. Sommige kinderen gaan zelfs helemaal niet naar school. En zonder goede opleiding is het later heel moeilijk een goede baan te vinden.

Met jouw hulp wil de vastenactie zich inzetten voor kinderen ver weg’ die minder goed hebben dan wij. Wij vinden dat we best iets van onze rijkdom kunnen delen. We dagen je daarom uit je eigen ‘challenge’ voor de vastentijd te bedenken. Misschien ga je wel twee weken geen toetjes eten. Of wil je een week lang iedere dag een klusje voor je ouders doen. Of bedenk je met je klas iets om samen te doen. Het geld dat je met je uitdaging verdient, kun je in het vastendoosje doen wat je woensdag mee naar huis hebt gekregen. Aan het eind van de vastentijd kun je het geld dat je hebt gespaard inleveren op school of in de kerk.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Luizencontrole

Op school zijn er moeders actief die kinderen controleren op hoofdluis. Wat doen ze precies? Dat kunt u lezen in de folder. Op onze school zijn  richtlijnen opgesteld in het geval van hoofdluis. Deze kunt u hier lezen.