Welkom!

Wij, het team van basisschool Titus Brandsma, vertellen u graag waar onze school voor staat. In ons onderwijs staan de talenten van de kinderen centraal, wij hebben 'Ruimte voor talent'. We benaderen de kinderen op een positieve manier. Omdat ieder kind uniek is willen we dat het zo zo optimaal mogelijk ontwikkelt met de talenten dat het heeft!

Meer informatie kunt u vinden in onze schoolgids deel 2, of schroom niet om persoonlijk contact met ons op te nemen. Tevens kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief. 

Adresgegevens

Ring 17
8308 AL Nagele
0527 652940

swstitusbrandsma@aves.nl

Agenda

Welkom bij onze school!

 Wij, het team van basisschool Titus Brandsma, vertellen u graag waar onze school voor staat.


In onze schoolgids geven we u inhoudelijke informatie over onze school. In onze jaarkalender kunt u lezen wat er op dit moment in onze school gebeurt. Wij zijn trots op onze samenwerkende identiteit van Katholiek en Openbaar onderwijs. Deze is terug te vinden in ons logo. Ouders spelen een belangrijke rol in onze school, de verschillende commissies stellen zich aan u voor.


Bent u een nieuwe ouder? U kunt lezen hoe wij omgaan met de instroom van nieuwe kinderen, daarnaast kunt u het voorlopig inschrijfformulier downloaden.


Wilt u op de hoogte blijven van het schoolnieuws, u kunt u hier aanmelden voor onze nieuwsbrief. Op de pagina kinderen leest u wat er in de klassen speelt. Als kinderen een toets hebben van wereldoriëntatie staat dit op pagina van de klas.


Natuurlijk willen we u ook helpen met praktische informatie over onze school, deze vindt u hier.


Neem vooral een kijkje op onze site!

Groep 3 op bezoek bij de imker

In groep 3 hebben we de afgelopen weken, naast leren lezen, rekenen en schrijven, veel geleerd over bijen. Daar hoort natuurlijk ook een bezoekje aan een echte imker bij. Dinsdag 18 september waren we uitgenodigd om naar de kinderboerderij te komen en daar heeft imker Paul Heijdenrijk ons alles verteld over het leven van de bij. Hij had ook speciaal voor ons een bijenvolk, met een koningin, in een kastje. Gelukkig zat er glas voor en konden we op ons gemak de honderden krioelende bijen bekijken. Bijen zijn nuttige dieren bij de bestuiving van bloemen, maar leveren voor de mensen ook waardevolle producten. Eén daarvan, de honing, mochten we aan het eind van ons bezoek ook proeven en we kregen een potje mee naar school! Wij hebben een grote kaart gemaakt om meneer Paul te bedanken voor zijn uitleg. Wat fijn dat de ouders van groep 3 zo snel aanboden om ons te vervoeren, alleen met jullie hulp zijn dergelijke, leerzame uitstapjes mogelijk! Nogmaals bedankt.   

Luizencontrole

Op school zijn er moeders actief die kinderen controleren op hoofdluis. Wat doen ze precies? Dat kunt u lezen in de folder. Op onze school zijn  richtlijnen opgesteld in het geval van hoofdluis. Deze kunt u hier lezen.