Agenda

Kalender

Juni
Maandag 05 Juni 2017

Pinksteren

Maandag 05 Juni 2017

Tweede pinksterdag - kinderen zijn vrij

Woensdag 07 Juni 2017 - Vrijdag 09 Juni 2017

Kamp groep 7-8

Groep 7/8 gaat naar Ameland !!!

Meer informatie volgt.

Zondag 18 Juni 2017

Tractatie overblijf

Op donderdag 18 juli heeft de overblijf een traktatie voor alle kinderen. De kinderen hoeven hierdoor geen eigen brood mee te nemen voor de overblijf. Hier wordt voor gezorgd. Ook de kinderen die normaal niet overblijven, mogen die dag overblijven. Mochten er kinderen zijn met een allergie, dieet of die geen varkensvlees eten, geef dit dan even door aan de leerkracht.

Vrijdag 23 Juni 2017

Schoolfotograaf

Zondag 25 Juni 2017 - Maandag 26 Juni 2017

Hemelvaartsdag en de vrijdag erna

Dinsdag 27 Juni 2017

Lerarenstaking

Tijd: 08:40 - 09:45

Op dinsdag 27 juni zullen wij, net als 41.000 anderen leerkrachten in het basisonderwijs een uur staken. Dat betekent dat de lessen die dag niet om 8.45 uur beginnen, maar om 9.45 uur.

Wij staken om verschillende redenen: de toegenomen werkdruk (administratieve werkdruk en de vraag om onderwijs afgestemd op de onderwijsbehoeften van elk kind) is een enorme uitdaging voor de leerkracht. Bij veel maatschappelijke problemen wordt daarnaast verwacht dat het onderwijs deel van de oplossing zal zijn.)

Ook door het achtergebleven salaris (naast het salaris in het voortgezet onderwijs) verliest het vak leraar basisonderwijs zijn aantrekkelijkheid bij jonge mensen, waardoor bij ziekte moeizaam vervanging te vinden is.

Al met al redenen voor ons om op dinsdag 27 juni mee te doen met de andere scholen.

Wat doen wij in dat uur: onze administratie bijwerken, groepsplannen evalueren, onderwijsbehoeften van kinderen uitwerken, oudergesprekken voorbereiden, enz. Staken betekent voor ons niet dat wij vrij zijn.

Wij hopen dat u gehoor geeft aan de oproep om de petitie, waarover u leest in de meegestuurde brief van het College van Bestuur van Aves, te ondertekenen.

Daarnaast hopen wij op uw medewerking op 27 juni, en wij hopen dat u voor dit uur zo nodig geschikte opvang voor uw kinderen kunt vinden. Wilt u elkaar hierin helpen?

Mocht het nu echt niet lukken om opvang te vinden, dan kan uw kind op school opgevangen worden. Wilt u dit vooraf doorgeven aan de groepsleerkracht?

Donderdag 29 Juni 2017

Bezoek van de koning en koningin in Nagele

Aankomende donderdag, 29 juni 2017, komen de koning en koningin in Nagele. Het dorpsbelang heeft ons gevraagd om hier met de twee scholen aanwezig te zijn om het koninklijk echtpaar te ontvangen. Aan dit verzoek willen wij graag gehoor geven! Rond 12.00 uur komen zij aan bij het museum Nagele. Hierna volgt nog een klein programma dat tot ongeveer 13.00 uur zal duren.

Na de aankomst van de koning en koningin gaan wij bij het museum met alle kinderen picknicken (met mooi weer). Voor de kinderen, die normaal niet overblijven, zijn geen kosten verbonden aan het overblijven. De kinderen mogen dus allemaal iets te eten en te drinken mee nemen.

De kinderen in groep 1 kunnen om 13.30 uur opgehaald worden uit de klassen. Tussen 11:00 en 13:00 is Nagele afgesloten voor verkeer in verband met de veiligheidsmaatregelen rond het koninklijk paar.

Begrijpend luisteren/begrijpend lezen

Voor meer informatie over begrijpend luisteren en begrijpend lezen kunt u hier de brochure bekijken. Kinderen die meer lezen, behalen betere resultaten op school. Ook zwakke lezers hebben baat bij recreatief lezen in de klas.

Op school zijn er moeders actief die kinderen controleren op hoofdluis. Wat doen ze precies? Dat kunt u lezen in de folder. Op onze school zijn  richtlijnen opgesteld in het geval van hoofdluis. Deze kunt u hier lezen.