De school

Bekijk hier de kinderboekenweek inzendingen

Klik hier om de inzendingen van groep 1/2 te bekijken. Sommige zijn helaas wat licht gekleurd, maar wat is hier hard gewerkt! En wat zijn de verhalen leuk bedacht. 

Klik hier om de inzendingen van groep 3/4 te bekijken. Wat waren er veel inzendigen! De een nog mooier dan de ander. Het was een zware klus voor de jury om een winnaar te kiezen.

Klik hier om de inzendingen van groep 7/8 te bekijken. Er zijn een paar dubbel ingescand, maar de twee inzendingen van 7/8 zitten hier ook tussen. 

Groep 5/6 heeft de inzendingen al mee naar huis, voordat ze waren ingescand. Wil je toch nog op de site? Dan moet je hem inleveren. Het winnende verhaal kunt u hier lezen.

Avondvierdaagse 2015

Af en toe viel er een beetje regen, maar meestal scheen de zon. Heel veel ouders en zelfs opa’s en oma’s liepen mee tijdens de 5 of 10km. Het was weer heel erg gezellig. Ze startten bij museum Schokland, Op den Akker, Renne Streekproducten en bij MFC Het Rietveld. Ze liepen over de openbare weg, fietspaden en zelfs over het land langs de tulpenvelden van Bovee.

Iedere dag was er onderweg iets lekkers. De appels van de Titus Brandsmaschool, de chips van CBS de Klimop, de wortels van GoFresh, de komkommers van de Coop, een broodje knakworst van het Dorpsbelang en drinken van VV Nagele, snoep of ijs van Hans van de Klundert en zelfs bewoners die spontaan langs de kant van de weg stonden met een traktatie en/ofkoffie. Kortom, de deelnemers werden flink in de watten gelegd.

Met behulp van de verkeersregelaars konden alle deelnemers steeds veilig de weg oversteken en de EHBO heeft hier en daar een blaar geplakt.

Vrijdagavondliepen alle deelnemers onder grote belangstelling door het dorp. Deze intocht werd begeleid door Majorette vereniging Diana uit Tollebeek, muziekvereniging de Zeeschelp uit Nagele en zelfs Slagwerkgroep Espel deed mee. DJ Bassie draaide leuke muziek tijdens het uitdelen van de welverdiende medailles. Tot slot kreeg de groep 5 t/m 8 van de Klimop de beker uitgereikt, want ondanks blaren en verzwikte enkels en dus met veel doorzettingsvermogen hadden ze de 40km toch goed uitgelopen. Kortom, de Avondvierdaagse van 28 april tot en met 1 mei was, met dank aan alle vrijwilligers, weer een groot succes.

 

Koningsspelen 2015

Op 24 april heeft onze school, samen met de Klimop, Koningsdag gevierd d.m.v. de koningsspelen. We startten deze dag met een koningsontbijt. Alle kleuters hebben ontbeten op de Klimop en de leerlingen van groep 3 t/m 8 hebben op de Titus Brandsma ontbeten.

Na het ontbijt openden we de koningsspelen gezamenlijk met het lied ‘Energie!’ van Kinderen voor Kinderen en deden we het bijhorende dansje. Hierna hebben de kleuters op en rondom het plein van de Klimop levend ganzenbord gespeeld binnen het thema sprookjes. Alle leerlingen van groep 3 t/m 7 hebben een vossenjacht gedaan. Bij elke vos werd een spel of activiteit gedaan.

De leerlingen van groep 8 waren vos en waren erg mooi verkleed als een sprookjesfiguur! We hebben de ochtend afgesloten met een lekker ijsje en voor het best samenwerkende groepje kinderen tijdens de vossenjacht, was er ook nog een prijs.   We hebben een gezellige, sportieve en zonnige dag gehad!

 Bij deze willen wij alle ouders die geholpen hebben nogmaals bedanken voor hun inzet!

Titus Brandsmaschool - De school -

nieuwe boeken in de schoolbibliotheek

In onze schoolbibliotheek hebben we weer een aanvulling op onze collectie gekregen. Er staan voor alle groepen weer een flink aantal nieuwe titels tussen. Misschien heb je ze zelf al gezien òf heb je er al een geleend om lekker in de klas of thuis te lezen. Voor de kinderen die ze nog niet gespot hebben, kijk op de foto’s om je alvast lekker te maken…

Een aantal kinderen maakt ook al goed gebruik van de mogelijkheid om een boek voor thuis te lenen.  Dit kan op iedere woensdag van 12.30 uur tot 13.00 uur en op vrijdag van 12.00 uur tot 12.45 uur. Je hoeft geen pasje van thuis mee te nemen, de vrijwilligers in de bibliotheek helpen je. Mochten er nog vragen zijn, of wilt u wel meedraaien in het rooster van bibliotheek-vrijwilligers, kunt u terecht bij juf Gonnie (g.v.nieuwenhuizen@aves.nl of loop even binnen op maandag-dinsdag of vrijdag)

dorpsschoonmaak

Vrijdagmiddag 17 april hebben alle kinderen van groep 5-6-7-8 de handen uit mouwen gestoken en onder begeleiding van de Groenbrigade gestart met de opschoondag. De Groenbrigade had gezorgd voor prikstokken, handschoenen en vuilniszakken en samen hebben we het gehele middenterrein en het gebied rond de supermarkt weer vrij gemaakt van zwerfafval. Het was mooi weer en er is hard gewerkt. Na afloop kregen alle kinderen een lekker zakje chips als dank voor de goede inzet.

Meidenschoolvoetbaltoernooi

Basisschool Titus Brandsma heeft 15 april op het voetbalveld in Emmeloord goed gevoetbald. Loes Krops stond op doel, ze heeft er geen één doorgelaten. De eerste wedstrijd hebben wij met 3-0 gewonnen, de tweede wedstrijd hebben wij met 2-0 gewonnen en de derde wedstrijd hebben wij 0-0 gelijk gespeeld. De vierde wedstrijd hebben wij ook 0-0 gelijk gespeeld en de laatste wedstrijd hebben wij met 1-0 gewonnen. Na alle 5 de wedstrijden zijn wij 2e van de poule geworden. De nummer 1 had nog maar net 4 gewonnen en 1 wedstrijd gelijk gespeeld. En na de 4e wedstrijd hebben wij een patatje met wat sinas gekregen. Mmm dat was heerlijk. En toen we te horen kregen dat we 2e van de poule waren geworden waren we allemaal heel blij, maar ook teleurgesteld. En toen we omgekleed waren kregen we allemaal 2 lintjes. En daarna gingen we naar huis toe, de leuke dag was voor ons voorbij.

Groetjes, Loes Krops en Bonne de Jonge.

Titus Brandsmaschool - De school -

Schoolvolleybalteam ongeslagen kampioen!

Eindelijk was het zover! We mochten naar Emmeloord om daar tegen andere scholen te strijden tijdens de regionale kampioenschappen. Als je met alle meisjes uit de klas op volleybal zit heb je op andere klassen een groot voordeel tijdens een toernooi als dit… TECHNIEK. Maar met name jongens uit andere klassen tikten de bal er vrij snel overheen of het niks was. Maar gelukkig konden wij ook weer veel van deze ballen opvangen.. ( dankzij de techniek ? ).

 

De eerste wedstrijd wonnen we, was ook echt een makkie, de tweede werd al iets lastiger, maar ook die wonnen we. De meisjes werden steeds positiever en ze zagen eigenlijk toen al IN GEDACHTE de beker in hun klas staan. Maar er moesten nog 4 wedstrijden gespeeld worden. Af en toe kwam er een bekende uit de competitie aan de andere kant van het net staan. Maar zij hadden dan niet de mazzel een heel team van volleybalspelers te hebben zoals wij. Elke wedstrijd hebben werd door ons gewonnen. We speelden tegen matige teams en tegen echt goede teams. Maar wij konden ongeslagen weer richting Nagele.

 

Margo mocht ( na loting ) de beker mee naar huis om hem de volgende ochtend in de klas te laten zien. We vonden het erg leuk dat meester Peter, juf Sandra en juf Jenneke ons kwamen aanmoedigen. En natuurlijk de ouders! Dank je wel allemaal.

 

Op 22 april gaan we naar Assen voor de provinciale kampioenschappen. Hopelijk kunnen we daar ook laten zien hoe goed we in volleybal zijn.

 

Manon en Elvira Wieland

Goede doelenactie Aves

Onze school maakt onderdeel uit van de stichting Aves. Zoals u vast al weet bestaat Aves dit jaar 5 jaar. Dat vieren wij door onder andere wereldwijd 5 basisscholen te ondersteunen. Het is de bedoeling dat gedurende het jaar 2015 alle scholen acties gaan houden en met deze acties proberen we een bedrag van tenminste € 5.555,55 op te halen als voor hun leeftijdgenootjes in ontwikkelingslanden.

Omdat wij dit moment de Vastenaktie steunen, hebben wij besloten om na de Vastenaktie met deze doelen aan de gang te gaan. Tegen die tijd hoort u hier meer van.

Vastenactie 2015

De Vastenaktie richt is op de mensen in Sri Lanka. Wie op internet zoekt naar informatie over Sri Lanka vindt al snel prachtige foto’s van een paradijselijk vakantieland: hagelwitte palmstranden, eeuwenoude boeddhistische tempels en natuurlijk de vriendelijke olifanten. Wereldberoemd zijn ook de fotogenieke theeplantages, hier ooit door de Engelsen aangelegd.

Tijdens de Vastenaktiecampagne 2015 zullen we zien dat achter de mooie foto’s vaak een schrijnende werkelijkheid schuil gaat. De Tamilgemeenschappen op de theeplantages leven bijvoorbeeld extreem geïsoleerd, vaak in grote armoede. Het campagneproject 2015 is het werk van caritasorganisatie Setik van het bisdom Kandy.

Setik helpt onder andere de Tamilgemeenschappen op de theeplantages zich te ontwikkelen en uit hun isolement te treden.

Wanneer u nog meer informatie wilt over deze actie kunt u altijd even kijken op: www.vastenaktie.nl/hetdoel/sri-lanka-2015/

De kinderen hebben allemaal een vastendoosje mee naar huis gekregen, bedoeld als spaarpotje. In de klassen is uitgelegd hoe de kinderen hiermee om kunnen gaan en wat zij zouden kunnen doen om de mensen in Sri Lanka te helpen. We vragen de kinderen om deze doosjes tijdens de Witte Donderdagviering weer in te leveren.

Rituelen: het nieuwe thema voor het vak levensbeschouwing.

Vanuit de gelukwens naar iedereen aan de start van het kalenderjaar start het nieuwe thema voor het vak Levensbeschouwing. In alle klassen gaan we praten over rituelen. Hoe ontstaan ze en waarom zijn ze bijzonder? In de midden- en  bovenbouw denken de kinderen na over gebruiken en rituelen in hun eigen leven. De kinderen wordt gevraagd om te vertellen over die momenten in hun eigen leven waar een rituele handeling bij hoort, omdat die dag of datum een bijzondere betekenis heeft. Er wordt stilgestaan bij het ontwikkelen van nieuwe rituelen. Net als in de onderbouw wordt aan de kinderen gevraagd om daarover na te denken.

Er zijn al kado's gekocht van de opbrengst van de kerstmarkt.

De kerstmarkt heeft 262,90 euro opgebracht! Dit is een mooi bedrag!

We vonden het een geslaagde avond. De foto’s staan hieronder in een album.

Irmgard Breidenbach van Feest voor NOP was erg blij met het ideeënlijstje van groep 1/2 en 3. Ze heeft deze ter harte genomen en een deel van het geld besteed. Ze stuurde deze foto. Hierop is te zien welke spullen er tot nu toe gekocht zijn. De spullen worden gebruikt als verjaardagscadeautje voor kinderen in de Noordoostpolder, waarvan de ouders niet in staat zijn om een verjaardagscadeau te kopen.

Titus Brandsmaschool - De school -