De school

December... een feestelijke maand

5 december, vol verwachting klopt ons hart. Eindelijk was het moment daar, de verjaardag van Sinterklaas. Sinterklaas kwam zijn verjaardag ook bij ons op school vieren. Sinterklaas lag in het huis tegenover school te slapen. Hij had zich alleen verslapen, maar gelukkig hebben de kinderen hem wakker kunnen roepen. Hij had namelijk nog een drukke dag voor de boeg. Sinterklaas en zijn pieten hadden grote zakken met cadeautjes meegebracht voor alle kinderen van groep 1 t/m 4. In groep 5 t/m 8 hebben de kinderen mooie surprises voor elkaar gemaakt. 

 

Na het Sinterklaasfeest gingen we vrij snel weer over naar het volgende feest, Kerst. De kerstbomen kwamen in elke klas en deze zijn heel mooi versierd. De kinderen genoten van de lichtjes en gezelligheid tijdens de kerstperiode. 

Het hoogtepunt van Kerst was het kerstdiner op school. Er werd van alles meegenomen door de kinderen en dat hebben ze lekker met elkaar op mogen eten. Als toetje kregen de kinderen een lekker ijsje van de A.C. Het was een gezellige avond en als afsluiting werd het kerstverhaal gespeeld door groep 8 op het schoolplein. Tussendoor werden door alle kinderen kerstliedjes gezongen. 

 

Het was een gezellige maand en we wensen iedereen een gezond en liefdevol 2019!

Titus Brandsmaschool - De school -

nieuwe boeken in de schoolbibliotheek

In onze schoolbibliotheek hebben we weer een aanvulling op onze collectie gekregen. Er staan voor alle groepen weer een flink aantal nieuwe titels tussen. Misschien heb je ze zelf al gezien òf heb je er al een geleend om lekker in de klas of thuis te lezen. Voor de kinderen die ze nog niet gespot hebben, kijk op de foto’s om je alvast lekker te maken…

Een aantal kinderen maakt ook al goed gebruik van de mogelijkheid om een boek voor thuis te lenen.  Dit kan op iedere woensdag van 12.30 uur tot 13.00 uur en op vrijdag van 12.00 uur tot 12.45 uur. Je hoeft geen pasje van thuis mee te nemen, de vrijwilligers in de bibliotheek helpen je. Mochten er nog vragen zijn, of wilt u wel meedraaien in het rooster van bibliotheek-vrijwilligers, kunt u terecht bij juf Gonnie (g.v.nieuwenhuizen@aves.nl of loop even binnen op dinsdag t/m vrijdag)

Titus Brandsmaschool - De school -

Kinderboekenweek 2018

U kunt hier de inzendingen van de kinderboekenweek 2018 bekijken. 

 

Klik hier om de inzendingen van groep 1/2 te bekijken. Sommige zijn helaas wat licht gekleurd, maar wat is hier hard gewerkt! En wat zijn de verhalen leuk bedacht. 

Klik hier om de inzendingen van groep 3/4 te bekijken. Wat waren er veel inzendigen! De een nog mooier dan de ander. Het was een zware klus voor de jury om een winnaar te kiezen.

Klik hier om de inzendingen van groep 7/8 te bekijken. Er zijn een paar dubbel ingescand, maar de twee inzendingen van 7/8 zitten hier ook tussen. 

Groep 5/6 heeft de inzendingen al mee naar huis, voordat ze waren ingescand. Wil je toch nog op de site? Dan moet je hem inleveren. Het winnende verhaal kunt u hier lezen.