Groep 1/2

Welkom op de klassenpagina van groep 1/2.

Wat leuk dat je een kijkje komt nemen!

Thema: wij duiken in het diepe

Wij zijn na de meivakantie in het diepe water gesprongen. Hierbij zijn wij naar de wereld onder water gaan kijken. En wat een bijzondere en mooie wereld onder water!

Er zwemmen heel veel gekleurde vissen en allemaal andere dieren onder water. Als je een duikpak, duikbril en flippers aan doet en zuurstofflessen op je rug, dan kun jezelf ook heel diep onder water zwemmen en kijken hoe het er allemaal uit ziet. 

Dit hebben wij natuurlijk niet gedaan. We hebben wel een echt kijkje onder water kunnen nemen door een duikfilmpje van één van de vaders. Bedankt!

 

Titus Brandsmaschool - Groep 1/2 -

Thema bouwen

De afgelopen weken zijn wij druk bezig geweest met het thema bouwen van een huis. Wij weten nu hoe je goed en stevig een huis kan bouwen. Samen met de andere school, de Klimop, hebben we een spelletjescircuit gedaan. Hier hebben we spelletjes gedaan om meer te leren over het bouwen van een huis. We hebben beton gestort, gemetseld, getimmerd, geschilderd, behangen en het huis ingericht. 

Als afsluiting hebben wij samen met vaders, opa's en oma's huizen getimmerd. Er zijn kleine huizen, maar ook heel grote huizen getimmerd. Ontzettend leuk dat wij zoveel hulp hadden deze dag en dat wij van deze mensen veel geleerd hebben over het timmeren. 

Titus Brandsmaschool - Groep 1/2 -

Kerst

Groep 1/2 en groep 4/5 hebben samen kerstkaarten voor het ouderenfonds geschreven. Groep 4/5 schreef een stukje en groep 1/2 maakte hier een mooie tekening bij. Super leuke samenwerking!

Titus Brandsmaschool - Groep 1/2 -

Sinterklaas

Op 5 december was het dan eindelijk zo ver. Sinterklaas komt bij ons langs. Vol spanning hebben we 's morgens op het plein gewacht, totdat hij kwam. Na veel liedjes te hebben gezongen, kwam hij eindelijk aan in een grote auto. 

Hij is ook nog even langs geweest in de klas. Hij wist heel veel dingen over ons en wij hebben hem ook nog wat dingen laten zien. Op een gegeven moment haalden drie pieten een paar heel grote zakken te voorschijn. Hier zaten onze cadeautjes in. Ontzettend bedankt Sinterklaas!

Sint-Maarten

Onze lampionnen zijn af en ontzettend mooi geworden. Morgen gaan de kinderen Sint-Maarten lopen. Hiervoor hebben ze een nieuw liedje geleerd. Deze is hieronder te lezen.

Titus Brandsmaschool - Groep 1/2 -

Thema rooien en oogsten

In groep 1 en 2 werken we nu al voor de tweede week aan ons thema rooien en oogsten. Om ons heen zien we dat natuurlijk veel gebeuren, je ziet grote machines en trekkers met grote karren. Om dat nu eens van dichtbij te bekijken, mochten we afgelopen maandag bij Jidde thuis komen kijken. Bij de familie De Rijke hebben we de enorm grote aardappelrooier gezien en de andere machines die gebruikt worden om te oogsten, ook mochten we de kisten in de schuren bekijken. Rob en Marije hebben ons laten zien hoe aardappels groeien en we zijn zelf ook met onze laarzen aan het land op gegaan om met de hand de aardappelen te rooien. Het was een leerzame ochtend! Alle ouders die hieraan hebben meegeholpen, heel hartelijk dank!