Groep 4/5

Welkom!

Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op onze groepspagina!

Spelling op een andere manier

Afgelopen week zijn we druk bezig geweest met de weetwoorden met ei/ij of f/v.

Maar in plaats van in het werkboek te werken, zijn we lekker naar buiten gegaan en hebben we een woorden estafette gehouden. De kinderen moesten met een woord in hun hand naar de poster rennen.

Vervolgens moesten ze kiezen of het woord met de ei of de ij geschreven moest worden. Daar moesten ze het woord opplakken. Dan zo snel mogelijk terug naar je eigen team, zodat de volgende kan starten. En natuurlijk, het team dat als eerste klaar is heeft gewonnen.

 

 

Titus Brandsmaschool - Groep 4/5 -

Toets groep 5

Dinsdag 13 februari heeft groep 5 de toets van Wijzer - door de wereld, blok 4.

Toets groep 5

De kinderen van groep 5 hebben donderdag 14 december de toets van Wijzer - natuur en techniek, blok 2.

Rooster spreekbeurten 2018 - groep 5

 

Datum

Wie?

11 januari

Julisca

12 januari

Genoa

18 januari

Hein

19 januari

Geneviève

25 januari

Vanessa

26 januari

Jaysey

1 februari

Tristan

2 februari

Sophia

8 februari

Mark

9 februari

Dewi

15 februari

Rosalie

16 februari

Ronja

22 februari

Koen

23 februari

Ruben

 

Activiteiten in groep 4-5

Begrijpend lezen:

Vorige week lazen we de tekst: ‘Een wolf in Nederland’.

Juf Lianne heeft een opgezette vos meegenomen naar school. De kinderen vonden dit reuze interessant. Er kwamen vragen als: ‘Is dit de echte vacht?’ ‘Is dit een echt dier?’ De kinderen leerden het verschil tussen de wolf en de vos kennen en realiseerden zich dat een wolf een enorm dier moet zijn. Hierdoor konden ze de inhoud van de tekst beter plaatsen.

 

Taal: ‘Hoe werkt het Sint Maarten lopen?’

De kinderen van groep 4/5 hebben allemaal een handleiding geschreven over Sint Maarten. Hierin hebben ze stappen beschreven die je moet volgen voor en tijdens het lopen langs de deuren. De kinderen leerden te brainstormen in een woordweb, het schrijven kloppende zinnen en deze te ordenen.

Natuurlijk wilden de kinderen hun kennis delen met anderen en hebben we aan groep 1/2 en groep 3 onze handleiding gepresenteerd. Dit was voor alle kinderen uitdagend en leerzaam. Nu hebben de kinderen natuurlijk extra zin in a.s. zaterdag!

 

Handvaardigheid:

De kinderen hebben prachtige lampionnen gemaakt, heeft u ze al gezien? We hebben ze gemaakt van papier-maché van vliegerpapier, hier hebben de kinderen zelf een dier van geknutseld.

 

Rekenen:

We oefenen de tafels volop! Wist u dat de veel kinderen in 5 minuten een blad tafelsommen probleemloos kunnen oplossen?

Toch willen we onze records blijven verbeteren! Het zijn fijn zijn als de kinderen gestimuleerd worden om thuis de tafels te oefenen via http://www.onlineklas.nl/flash/Tafels%20oefenen.html

Groep 4: tafels van 1-2-5-10 en ook 3 en 4 / Groep 5 tafels van 1 t/m 6 -9-10, daarna ook 7 en 8.

 

Titus Brandsmaschool - Groep 4/5 -

Een goede start in groep 4/5!

We hebben een mooie start gemaakt in de klas. De kinderen zijn enthousiast en leergierig en bovenal gezellig met elkaar en de juffen aan de slag. Veel nieuwe indrukken en wellicht hoort u veel leuke verhalen!

Nieuwsbegrip: Thuis kun je op Nieuwsbegrip oefenen via http://www.nieuwsbegrip.nl/ Inloggen kan met je naam: Voornaam Achternaam, het wachtwoord hangt in de klas. Elk kind heeft een eigen wachtwoord.

Bloon: De weetwoorden van spelling kun je thuis oefenen op http://www.bloon-methode.nl/ Inloggen kan met je naam in kleine letters, het wachtwoord is voor groep 4: titus4 / groep 5: titus5

Verder zijn de kinderen druk met het oefenen van de tafelssommen op: http://www.onlineklas.nl/flash/Tafels%20oefenen.html Ook op www.citotrainer.nl kunnen de kinderen veel leerstof oefenen. Dit is leuk en leerzaam voor de kinderen, dus neem vooral een kijkje.

Lopende het jaar krijgt groep 5 topografietoetsen van Nederland. Deze kun je oefenen op https://online.seterra.com/nl 

Veel leer- en oefenplezier!

Groeten, juf Jenneke en juf Lianne

Titus Brandsmaschool - Groep 4/5 -